Habere Haber

Doğru İddialı Dürüst HABER

Son Dakikalar

3/08/2009

Ankara seçim analizi

Gönderen: can


Ankarada seçim üç başlı. Melih Gökçek, Murat Karayalçın, Mansur Yavaş.

15 yıldır başkanlık yapan Gökçek son 2 yılda çıkan yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları, mahkemede davaları kaybetmesi, oğlunun belediye'nin takımında başkan olması...
Ankara'yı %50 ile 2004'de kazanan Gökçek'in bu seçimde %50 bulması imkiansız. Ülkücü kökene sahip olan gökçek MHP'nin sağlam Ankara adayı gösetrmesi ile kendi tabanında oy kaybına uğrayacaktır. 15 yıldır başkan olmasının vermiş olduğu minimum %5'lik oy birde buna eklenecek iktidar partisi AKP oyu Melih Gökçek'i herşeye rağmen seçimdeki en önemli aday yapıyor.

Son iki dönemin en çok oy alan 2. partisi CHP'nin ise adayı eski Ankara belediye başkanı SHP genel başkanı Murat Karayalçın. Karayalçın'ın en büyük hedefi Ankarada solu birleştirmekti ve onuda başardı. DSP, SHP başta olmak üzere sol partiler Ankara'da CHP'yi desteklicekler. Birde buna Karayalçın döneminin artıları eklendiği zaman Karayalçın'ı Gökçekle kafa kafaya getirdi.

Ve Ankara'nın 3. sırada ki yarışcısı MHP'nin. İki dönem Beypazarı belediye başkanlığını yapmış Mansur Yavaş. Beypazarı'nı bizzat görmüş biri olarak Mansur Yavaş'ın Türkiyede ki sayılı belediye başkanlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Tabi Türkiyede en çok3. oyu alan partinin çıkıpta Ankara'yı kazanması oldukça zor. Ama Karayalçın aday olmasaydı kazanma ihtimali çok yüksekti. MHP-CHP seçmeni oldukça zıt görüşlere sahip olsada Beypazarı'nı görmüş CHP'lilerinde Mansur Yavaş'a oy atacakalrından eminim. Tabi Karayalçın olmasaydı.

Ankarada herşey olabilir. %15 lik bir fark olsada Mansur Yavaş bile kazanabilir. Ama öyle görünüyorki %1-2'lik bir farkla seçimi ya AKP ya CHP kazanacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder