Habere Haber

Doğru İddialı Dürüst HABER

Son Dakikalar

3/09/2009

Ah be kardeşim...

Gönderen: can

Popüler sosyalizm ve devrimcilik gençliği yazın baştan sona kadar hatalar ve yanlış tespitlerle dolu.

Türkiye deki idamların yanlış olduğunu kavrayamamışsın. 20. yüzyıldan bahsederken 20. yüzyılda düşünce özgürlüğünün önemini kavrayamamışsın. Özenti dediğin şeyler ideolojidir. İdeolojisi olmayanlara özentilik gibi gelmesi gayet normaldir. Nedenide açık ve net. Fikiri olmayan, yerinde sayan, haksızlığa uğramaktan memnun olanlar...

Marksizim ve Pkk ne alaka? Marksizim bir akımdır. Pkk ise o akımı kendine göre kullanan bir yapı. ikisini birleştirmen, Pkk'yı sosyalizmle, Che ile, Denizle, Mahirle, Yusufla ve sayısız insnalarla özdeşleştirmen son derece yanlış.
Pkk'nın sol tabanlı olduğu doğru. Ama solun, devrimciliğin pkk olduğunu söylemen yanlış. Buna örnek vermek gerekirse El-Kaide, Taliban, Hamas da müslüman terörist gruplardır. Hatta El-Kaide bu ülkeyide bombalamıştır. Onlarca masum vatandaşımızı öldürmüştür. Şimdir biz onlar müslüman diye müzlümanlığı mı bırakacağız? Eğer buna cevabın evet ise o zaman görüşlerin doğru. Ama bu sorunun cevabı evet değil hayır. O zaman da tespitlerinin yanlışlığı ortada.

Hayatlarını okumamış, aileden cevreden duyumlarla özenti olmak da solda yoktur. O bizzat sağdır. Ülkücü gençliktir. Türkiye deki okuma oranlarının sağ ve solda ki dağılımına bakarsan bunuda açıkca görürsün.

Ayrıcana bu ülkede sosyalizim olsa ve o zaman vaad edilenler yapılmasa. Hatta herhangi bir sosyalist ülkede vaad edilenler yapılmamış olsa dediğin doğru olur. Ama daha dünyada örneği yok. Dolayısı ile sen arka yüzünün nasılda düşündüğün gibi olduğunu iddia edebiliyosun.
Bu da bir iddianın daha yanlışlığını ortaya çıkarmakta.

Kısacası sosyalizm ile yönetilen ülkeler ortada. Birde yönetilmeyenler. İddialarının tutarsızlığıda ortada...

0 Yorum:

Yorum Gönder